Vragen laserontharing - Schoonheidsinstituut Hedwig Coppé

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ontharing > Laserontharing

Permanente ontharing met LASER.


Hoe ?

De laserenergie (810nm) dringt door de huid tot aan de huidwortel.  De energie die het pigment (melanine) van de haarwortel raakt, wordt omgezet in warmte.  Die warmte vernietigt de haarwortel definitief.

Wie ?

Voor vrouwen en mannen die hun overbeharing als storend ervaren.
Gezicht, benen, borst, rug, oksels, bikinilijn, uitdunnen van de baard, in principe is alles mogelijk. De haren mogen niet te dun (licht dons) of te wit zijn. De energie die vrijkomt zoekt namelijk de gepigmenteerde knop onder aan de haar. Bij licht dons is deze niet aanwezig en bij een gepigmenteerde of een door de zon verkleurde huid, neemt de huid soms veel energie op.

De behandeling

De behandeling gaat snel, varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van het te behandelen gebied. Omdat de laser zich richt op het pigment onder aan het haar en alleen haren die in de groeifase zijn en pigment hebben, zullen er meer behandelingen noodzakelijk zijn.
De tweede behandeling kan pas plaatsvinden als de volgende serie haren dezelfde groeifase heeft bereikt.
De behandeling zelf is niet pijnlijk, hooguit wat irritant. De meeste klanten kunnen de behandeling zeer goed verdragen.

Paramedisch

Het deskundige oog van paramedici zal ervoor zorgen dat de behandeling veilig en doeltreffend verloopt.

Definitief ?

Na 5 á 8 behandelingen is het resultaat definitief. Klinische studies rangschikken de LightSheer als de meest effectieve laser.

Soms komen na jaren nieuwe haartjes weer tevoorschijn, dit kunnen haartjes zijn ontstaan door hormonale veranderingen. Een jaarlijks schoonheidsbeurtje is in sommige gevallen aangeraden.

Aandachtpuntjes

Er zijn een aantal puntjes waarop moet gelet worden, maar die geen ongemak veroorzaken:

Geen producten aanbrengen op het behandelde gebied, behalve cooling-gel of een zonnebrandcreme met zeer hoge beschermingsfactor (sunblock) als u in de zon loopt. U mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar niet scrubben.

Niet met het behandelde gebied in de zon, niet op de zonnebank en geen zelfbruinende producten gebruiken 2 weken voor en na de behandeling.

1 tot 2 weken na de behandeling zullen de haren uitgroeien. Deze mogen dan geschoren worden, maar dat hoeft niet, want ze vallen vanzelf uit.

Tussen de behandelingen in niet harsen of met het pincet uittrekken. Alleen scheren is toegestaan.

De huid laten rusten, niet pulken.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu